Nieuws

Géén Godín en Pepe, Valverde op het middenveld en Ronaldo natúúrlijk in de basis

Géén Godín en Pepe, Valverde op het middenveld en Ronaldo natúúrlijk in de basis

28-11-2022 18:15 Laatste update: 18:16

Portugal won zijn eerste groepsduel met 3-2 van Ghana, terwijl Uruguay teleurstellend met 0-0 gelijkspeelde tegen Zuid-Korea. Maandagavond om 20.00 uur staan de twee landen tegenover elkaar op het WK. VoetbalNieuws laat in VN's Teamcombo je zien wat voor een geweldig elftal er zou ontstaan als Portugal en Uruguay samen een sterrenensemble zouden vormen. 

Keeper: Diogo Costa
De doelman is bij het dit seizoen goed presterende FC Porto een vaste waarde. Ook bij Portugal is Costa eerste keus. Dit seizoen kan de sluitpost uitstekende statistieken overleggen. In 24 duels hield Costa al elf keer de nul. Daarmee houdt hij routinier Rui Patricio op de bank. Uruguay-doelman Sergio Rochet keepte in een grijs verleden nog bij AZ, maar staat inmiddels onder contract bij Nacional. Ondanks dat hij dit seizoen in 45 duels 25 keer de nul hield en Fernando Muslera op de bank houdt, legt hij het af tegen Costa.

Rechtsback: Joao Cancelo
Over de rechtsbackpositie in dit elftal bestaat weinig twijfel. Bij Uruguay loopt de nergens écht geslaagde Martin Caceres rond, terwijl Portugal beschikt over de veelzijdige Cancelo. De verdediger is een van de revelaties bij Manchester City en is dit seizoen al goed voor vier doelpunten en zes assists in 27 duels. Geen van deze goals of assists maakte hij voor Portugal, maar dat de back in de basis hoort moge duidelijk zijn.

Centrale verdediger: Ruben Dias
Mede door blessureleed is kwam Dias dit seizoen niet altijd in actie bij Manchester City, maar sinds zijn transfer in 2020 van FC Porto naar de Premier League is de verdediger een van de meest gewaardeerde spelers ter wereld. De verdediger wordt geroemd om zijn spel en leiderschap. Mede daarom houdt de stopper good old Diego Godin en Pepe op de bank in dit sterrenensemble.

Centrale verdediger: José María Giménez
De stopper van Atlético Madrid is ook dit seizoen op dreef in de Primera División. Ook hij kwam mede door blessureleed niet altijd in actie, maar dat de verdediger met Dias een ijzersterk centrum kan vormen staat buiten kuif. Bovendien speelde Giménez geweldig tijdens het 0-0 gelijkspel tegen Zuid-Korea. Dat leverde hem de VN Man of the Match-titel op.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Linksback: Raphaël Guerrero
De 28-jarige linksback is al jarenlang de vaste linksback van Borussia Dortmund en is ook dit seizoen weer op dreef. In 21 duels scoorde de linkspoot al drie keer en gaf hij drie assists. Mede daarom houdt Guerrero Mathías Olivera op de bank.
De 25-jarige linksback is dit seizoen een gewaardeerde kracht in het geweldig draaiende SSC Napoli, maar hij staat niet altijd in de basis. Bij Uruguay is hij een onbetwiste basisspeler, al werd hij tegen de Koreanen al wel vroeg gewisseld.  

Middenvelder: Bernardo Silva
Silva is van origine een aanvallend ingestelde middenvelder, maar onder Pep Guardiola is de spelverdeler omgeturnd tot een veelzijdige middenvelder. In 29 duels scoorde Silva twee keer en gaf hij acht assists, maar ook in verdedigend opzicht staat de Portugees zijn mannetje. Mede daarom krijgt Silva de voorkeur boven de bij Tottenham Hotspur goed draaiende Rodrigo Bentancur.

Middenvelder: Federico Valverde
De Uruguayaan is bij Real Madrid een vaste waarde en teamgenoot Toni Kroos noemde hem recent nog de beste ter wereld. Dit seizoen is Valverde aardig op dreeg. In 21 duels scoorde de middenvelder acht keer en bovendien gaf hij vier assists. Voor een speler die ook verdedigend erg sterk is, zijn dat uitstekende statistieken. Mede daarom houdt Valverde Ruben Neves van Wolverhampton Wanderers op de bank.

Middenvelder: Bruno Fernandes
De middenvelder van Manchester United maakt niet zijn allerbeste seizoen door in Engeland, maar toch zijn de dubbele cijfers qua doelpunten en assists al behaald. In 27 duels gaf Fernandes zes assists en scoorde hij vier keer. Bij Portugal is de aanvallende spelverdeler een vaste waarde. Matias Vecino moet op de bank plaatsnemen. De middenvelder van Lazio Roma scoorde weliswaar drie keer dit seizoen, maar het is niet genoeg om Fernandes uit het elftal te spelen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Linksbuiten: Cristiano Ronaldo
Ondanks dat Ronaldo dit seizoen meer negatief dan positief in het nieuws kwam, is hij bij Portugal nog steeds de absolute vedette. De aanvaller houdt bij Portugal Rafael Leao op de bank en maakte tegen Ghana voor de vijfde keer een goal op een WK. Geen enkele speler deed hem dat na. Facundo Pellistri van Uruguay moet het vanzelfsprekend doen met een plek op de bank.

Spits: Darwin Núñez
De spits maakte voor tachtig miljoen euro de overstap van Benfica naar Liverpool en begon daar twijfelachtig. Toch staat Núñez na negentien duels alweer op negen goals en twee assists bij Liverpool. Bij Uruguay krijgt Núñez nog niet altijd de kans in de spits vanwege routiniers Luis Suarez (Club Nacional) en Edinson Cavani (Valencia), maar dat de spits van Liverpool momenteel een hoger niveau aantikt dan die twee is duidelijk.

Rechtsbuiten: Joao Felix
De aanvaller die voor 127 miljoen van Benfica naar Atlético Madrid ging heeft zijn belofte nog altijd niet ingelost, maar een dat het een geweldige speler is staat buiten kijf. Dit seizoen scoorde Felix pas vijf keer in twintig wedstrijden. Daarnaast gaf hij drie assists. Mede door zijn goede eerste WK-wedstrijd tegen Ghana en het gebrek een goede buitenspelers bij Uruguay staat de aanvaller van Atlético in de basis.

Bondscoach: Fernando Santos
Hier hoeven we niet lang over te discussiëren. De bondscoach van Portugal won met zijn land het EK, terwijl niemand dat had verwacht. Bij Uruguay staat Fernando Alonso aan het roer. De trainer nam het over van Oscar Tabarez, die in 2010 nog de halve finale haalde op het WK. Oranje was daarin te sterk.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!