Nieuws

'Relatie 'hongerige' Blind met Schreuder 'lastig', Ajax-vertrek na WK mogelijk'

'Relatie 'hongerige' Blind met Schreuder 'lastig', Ajax-vertrek na WK mogelijk'

28-11-2022 09:24
1

Daley Blind maakt zich na het WK mogelijk op voor een vertrek bij Ajax. Dat meldt Freek Jansen van Voetbal International bij WK Praat van ESPN.

"Ik denk dat dat wel lastig kan worden", begint Jansen, doelend op de huidige situatie van Blind bij Ajax. De linksback van het Nederlands elftal staat op gespannen voet met Ajax-trainer Alfred Schreuder en zat de laatste weken vaker dan hem lief was op de bank. Bovendien gingen er geruchten van een knallende ruzie in de kleedkamer rond. "Het zou mij niet verbazen als Blind deze winter een transfer gaat maken", vervolgt Jansen.

Sinds Wijndal fit is bij de Amsterdammers krijgt de van AZ overgekomen linksback de voorkeur boven Blind in de basiself. Dat zou Blind aan het nadenken hebben gezet. "Als het bij hem duidelijk wordt dat Wijndal de voorkeur krijgt op die plek, dan is hij te voetbal hongerig om te denken het is wel best zo", laat Jansen weten.

Bij het Nederlands elftal is Blind wel zeker van een basisplaats. Zowel tegen Senegal (0-2 winst) als tegen Ecuador (1-1) stond de Ajacied aan de aftrap.