Reactie

'Tussen neus en lippen door hoor je dat Van Dijk anders zou willen spelen'

'Tussen neus en lippen door hoor je dat Van Dijk anders zou willen spelen'

27-11-2022 23:07 Laatste update: 23:17
1

Ibrahim Affelay denkt dat Virgil van Dijk niet helemaal tevreden is met de wijze waarop Oranje momenteel speelt. De analist prijst de Oranje-captain daarnaast voor de wijze waarop hij heeft gereageerd op de media-discussie met Marco van Basten.

Na afloop van de wedstrijd tegen Ecuador was het Van Basten die Van Dijk geen goede leider noemde. Dat nam de verdediger van Liverpool hem niet in dank af, maar hij betoog even later zijn respect voor de criticus. "Ik vind dit wel een hele sterke reactie", begint Afellay bij de NOS. "Met name dat Virgil aangeeft dat hij ook maar een mens is, dat geeft aan dat hij ook zijn emoties heeft. Zeker in het heetst van de strijd na zo'n wedstrijd."

"Hij geeft aan dat hij misschien niet zo moet reageren omdat het dan opgeblazen wordt, maar ik vind juist dat Virgil wel zijn verantwoordelijkheid neemt. Het geeft aan dat hij nadenkt over situaties, maar Virgil kan niet ineens bepalen dat Nederland een ander systeem gaat spelen”, vervolgt Afellay, die merkt Van Dijk niet helemaal tevreden is de wijze waarop Oranje nu speelt. "Tussen neus en lippen door hoor je wel dat hij eigenlijk op een andere manier zou willen spelen. Maar uiteindelijk is het toch Van Gaal die daar leidend in is."

Met Van Dijk in de selectie werkt het Nederlands elftal toe naar de laatste groepswedstrijd van het WK tegen Qatar. Bij een ruime overwinning is de ploeg van Louis van Gaal mogelijk groepswinnaar, afhankelijk van het resultaat tussen Senegal en Ecuador. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!