Nieuws

Amrabat stelt dat Ajax ver moet gaan om bankzitter te halen: 'Hij is een leider'

Amrabat stelt dat Ajax ver moet gaan om bankzitter te halen: 'Hij is een leider'

27-11-2022 09:43

Afgelopen zomer waagde Ajax al een poging om Hakim Ziyech over te nemen van Chelsea, maar zonder succes. Nordin Amrabat adviseert de Amsterdammers om deze winter een nieuwe poging te wagen.

Ziyech vertrok voor veertig miljoen euro naar Londen. Zijn tijd bij Cheslea verloopt echter teleurstellend. De Marokkaan heeft nooit een vaste basisplaats kunnen veroveren en spendeert zijn tijd voornamelijk op de bank. Amrabat stelt dat Ajax ver moet gaan voor de balkunstenaar. "Zo'n twintig miljoen denk ik. Als je kampioen wordt en je haalt de Champions League, dan verdien je het weer terug. Hij is een leider. Alleen is de vraag: wil hij zelf? Hij heeft een flink contract en zou de helft moeten inleveren", vertelt Amrabat bij WK Praat van ESPN.

Freek Jansen sluit zich aan bij de woorden van Amrabat en vertelt dat de voormalig Ajacied zelf ook wel open staat voor een terugkeer. "Hij is hier ook geweest en heeft gesprekken gehad. Alleen ging het toen dus over dat huren. Dat zag hij gewoon niet zitten. Ik zou het zeker doen. Hij brengt ook aanvallende schwung. Maar dan ben je er nog niet, hoor." Momenteel vertegenwoordigt Ziyech het Marokkaans elftal op het WK in Qatar.