Nieuws

Noppert na matige remise: 'Voerden dingen niet uit zoals vooraf besproken'

Noppert na matige remise: 'Voerden dingen niet uit zoals vooraf besproken'

26-11-2022 19:42
2

Het Nederlands elftal speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen Ecuador. Oranje speelde matig en kreeg daarom bakken aan kritiek. Doelman Andries Noppert debuteert op het WK en zag een groot verschil ten opzichte van de eerste poulewedstrijd tegen Senegal.

De Toren van Joure moest zijn eerste tegengoal in Oranje incasseren en spreekt bij de NOS over tevredenheid met 'slechts' 1-1. "Je speelt elke wedstrijd om te winnen. Dat was vandaag (vrijdag, red.) ook zo, maar ik denk dat we blij mogen zijn met 1-1."

De Heerenveen-goalie probeert, nuchter en eerlijk als hij is, meteen een verklaring te zoeken voor het mindere spel. "We voerden de dingen niet uit zoals we dat vooraf hadden besproken. Ik denk dat dat het probleem is. Het baltempo lag te laag en zij waren feller in heel veel dingen. Het is in ieder geval een resultaat. We hebben alles in eigen hand en staan bovenaan in de poule. Dat is het belangrijkste."

Oranje kan zich komende dinsdag officieel plaatsen voor de knock-outfase van het WK. Gastland Qatar is al uitgeschakeld en is dan om 16.00 uur de tegenstander. Senegal speelt tegelijkertijd tegen Ecuador. Beide ploegen hebben drie punten, Oranje vier.