Australië wint voetbalgevecht van Tunesië door knap kopdoelpunt van Duke

26 november om 12:55
Laatste update: 26 november om 13:01

Australië heeft goede zaken gedaan in Groep D van het WK in Qatar. De Socceroos hebben Tunesië verslagen (0-1), waardoor het zichzelf nu tijdelijk nummer twee van de groep mag noemen.

De eerste helft was vooral een schouwspel waarin beide landen goed gedisciplineerd verdedigde. Na enkele speldenprikjes aan beide kanten was het na ruim twintig minuten Australië dat op voorspong kwam. Na een van richting veranderde voorzet anticipeerde Mitchell Duke knap. De spits wist de bal knap in de lange hoek te krijgen met het hoofd. De wedstrijd kabbelde wat voort, tot vlak voor de rust. Na goed werk van Naim Sliti kreeg Youssef Msakni de uitgelezen mogelijkheid om Tunesië langszij te schieten, maar hij faalde.

Na rust was het Tunesië dat logischerwijs moest gaan komen. Dat deed het ook, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. De grootste kans was uiteindelijk nog voor Australie. Na goed werk van Craig Goodwin kwam de ingevallen Jamie MacLaren een teenlengte te kort. Kort voor tijd was de voor Tunesië ingevallen Wahbi Khazri nog dichtbij, maar zijn inzet werd simpel gepareerd door Socceroo Mathew Ryan.