Nieuws

Spelersmakelaar doet boekje open: Ik ken spelers die homoseksueel zijn

Spelersmakelaar doet boekje open: "Ik ken spelers die homoseksueel zijn"

11-12-2021 17:38 Laatste update: 19:01

Spelersmakelaar Rob Jansen kent meerdere voetballers die homoseksueel zijn, maar bewust niet uit de kast komen. Dat vertelt hij in een aflevering van de NPO Radio 1-podcast De Schaduwspits. Ook Bart Vriends geeft zijn mening over de kwestie.

"Ik ken spelers die homoseksueel zijn, maar als ze uit de kast zouden komen zou dat voor hun carrière dramatisch zijn geweest", zegt Jansen tijdens de opnames van de podcast. Presentator Winfried Baijens is positief verrast door de openhartigheid van Jansen over dit onderwerp. "Hij gaf ruiterlijk toe dat dit gebeurt. En waarom? Omdat het gewoon niet kon, niet kán. Omdat je allemaal shit over je heen krijgt."

De presentatoren hopen iets los te maken in de voetbalwereld door het aankaarten van dit onderwerp. "Het aantal reacties was echt ongekend. Je merkt dat dit veel mensen heeft geraakt in hun jeugd", zegt Baijens.

Sparta-verdediger Bart Vriends geeft ook zijn mening in de podcast en komt tot een pijnlijke conclusie. "Als je je met andere zaken dan voetbal bezighoudt of je daarover uitspreekt, dan krijg je dat als verwijt als je minder goed presteert. En dat is precies het punt: als jonge speler wil je overleven, je wil alleen opvallen met voetbal en niet met andere dingen", aldus Vriends.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!