Nieuws

Van Basten uit felle kritiek op Neymar: 'Hij kan ongelofelijk zitten zeuren'

Van Basten uit felle kritiek op Neymar: 'Hij kan ongelofelijk zitten zeuren'

24-11-2022 20:10
1

Marco van Basten is niet gecharmeerd van de 'maniertjes' van Neymar. De analist ziet de kwaliteiten van de Braziliaanse spelmaker, maar noemt het gedrag van de aanvaller van Paris Saint-Germain 'verwend'.

"Neymar is een grote, spectaculaire speler, maar ik vind wel dat hij ook bij Paris Saint-Germain verwend gedrag vertoont", aldus Van Basten bij Studio WK 22 op NPO1. "Dat doet hij in de laatste periode ook wel wat vaker en is een groot nadeel aan hem. Hij kan ongelofelijk zitten zeuren, maar hij behoort zeker tot de wereldtop."

Collega-analist Imke Courtois deelt deze mening. Zij vindt ook dat Neymar vervelend gedrag vertoont binnen de lijnen. "Dat is een figuur die meer op de grond ligt dan dat hij voetballer is. Dat is heel vervelend, maar een wereldspeler is het dan weer wel. Het is in ieder geval dé belangrijke man in het Braziliaanse elftal en staat centraal met een vrije rol. Dat past goed bij hem."

Neymar kwam dit seizoen tot dusver veertien keer in actie in de Ligue 1. De PSG-aanvaller vond in deze wedstrijden al elf keer het net. Daarnaast leverde hij ook negen assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!