Dani Alves haalt uit naar Mbappé: 'Zijn mede-aanvallers zijn méér fenomenaal'

24 november 2022 om 16:54
Laatste update: 24 november 2022 om 16:58

Dani Alves heeft in een interview uitgehaald naar Kylian Mbappé. Volgens de 39-jarige Braziliaan is de jonge Fransman zich er niet van bewust hoe goed zijn mede-aanvallers, Neymar Jr. en Lionel Messi, wel niet zijn.

Alves was tussen 2017 en 2019 ploeggenoot van Mbappé bij Paris Saint-Germain en denkt dat de spits aan een vorm van grootheidswaanzin leidt. "Een groot speler moet zich altijd beseffen met wie hij samenspeelt. Zijn medespelers verhogen zijn eigen kwaliteiten. Mbappé is een fenomeen, ja, maar hij begrijpt zelf nog niet dat zijn mede-aanvallers nóg fenomenaler zijn", stelt de verdediger in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

"Neymar en Messi zijn uniek", vervolgt Alves. "Ze zien en doen dingen die niemand anders kan doen. Je moet slim zijn en het meeste van hun potentie voor jezelf gebruiken. Ze zijn twee voetbalgenieën. Ik denk dat ik een aardige balbehandeling heb, maar als ik Leo of Ney zie, geef ik de bal aan hen. Als Mbappé hetzelfde zou doen, zouden ze met zijn drieën 150 doelpunten maken", besluit Alves.