Nieuws

Oranje volgt Duitsland niet met krachtig statement: 'Ik wil dat risico niet lopen'

Oranje volgt Duitsland niet met krachtig statement: 'Ik wil dat risico niet lopen'

24-11-2022 13:09 Laatste update: 13:22

Nederland zal Duitsland niet volgen in het maken van een statement voor de wedstrijd. Dat laat bondscoach Louis van Gaal weten op de persconferentie.

Duitsland maakte woensdag voor het duel met Japan alsnog een statement door met de hand voor de mond op de teamfoto te poseren. Daarmee maakten de spelers duidelijk dat de Duitse bond zich de mond niet laat snoeren. Het Nederlands elftal gaat daar niet in mee. "Nee. Wij hebben een punt achter de politieke kwesties gezet na afgelopen donderdag, toen wij de migranten uitnodigden", aldus Van Gaal.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

"Wij gaan niet het doel dat wij voor ogen hebben laten verpesten door acties van de FIFA of welke organisatie dan ook", vervolgt Van Gaal, doelend op zijn ambities om wereldkampioen te worden met het Nederlands elftal. Van Gaal krijgt de vraag of het niet los van elkaar kan staan en of Duitsland verloor van Japan door het statement. "Dat is de vraag. Ik wil dat risico niet lopen. We zijn hier om wereldkampioen te worden."

Vrijdag speelt Oranje om 17.00 zijn tweede groepsduel tegen Ecuador. Daar zal dus hoogstwaarschijnlijk geen statement gemaakt worden door de KNVB.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!