Nieuws

Kritiek op Bergwijn na persconferentie: 'Minachting van de pers en de kijkers'

Kritiek op Bergwijn na persconferentie: 'Minachting van de pers en de kijkers'

23-11-2022 23:21
2

Steven Bergwijn gaf tijdens de persconferentie van Oranje opmerkelijke antwoorden. Valentijn Driessen is niet onder de indruk van de aanvaller en vindt de gebrekkige woorden van Bergwijn minachting van de pers en de kijker. 

Driessen blikt vanuit Qatar terug op het persmoment met Mike Verweij en Pim Sedee van De Telegraaf. "Het zijn vaak een beetje algemeenheden die deze spelers roepen. Je hoeft er echt niet voor gestudeerd te hebben om een normale Nederlandse zin te formuleren. Maar Steven Bergwijn, werkelijk waar, het was echt een godgeklaag. Die minacht iedereen die daar zit. Mensen komen vanuit Nederland naar Qatar en in Qatar draaf je om half zes op, en er komt geen zinnig woord uit", stelt een duidelijk geagiteerde Driessen.

Bergwijn en Davy Klaassen zaten bij het persmoment om vragen te beantwoorden. Klaassen gaf antwoord op elke vraag, waarna Bergwijn vervolgens bij elke vraag zei het eens te zijn met Klaassen. "Iedereen zit schaapachtig te lachen. Oh wat grappig, maar het is gewoon pure minachting van de journalistiek en de Nederlandse kijker. Dat vergeet iedereen: wij zitten hier niet namens onszelf, maar namens de kijker en de luisteraar, om hen op de hoogte te brengen. Dan verwacht je een volwassen antwoord en niet dat schaapachtige gedoe. Het is een regelrechte aanfluiting", besluit Driessen.