Nieuws

Martínez reflecteert: 'Canada was beter, maar hierdoor kunnen we groeien'

Martínez reflecteert: 'Canada was beter, maar hierdoor kunnen we groeien'

23-11-2022 22:22 Laatste update: 22:26

Bondscoach Roberto Martínez geeft toe dat België een povere indruk maakte in het duel met Canada. Volgens de Spanjaard hebben De Rode Duivels de zege wegens ervaring over de streep weten te trekken.

Michy Batshuayi maakte op slag van rust tegen de verhoudingen in de enige treffer van de wedstrijd. Martínez, die normaliter de lastigere vragen ontwijkt, geeft deze keer toe dat België er goed vanaf is gekomen. "Dit was zó een lastige match", stelt de bondscoach na afloop, opgetekend door Sporza. "Canada was beter dan wij. Ze wisten heel goed wat ze wilden doen. We hadden verwacht dat ze er een feestje van zouden maken. Ze speelden heel direct, met veel snelheid."

Martínez geeft vooral de complimenten aan Thibaut Courtois, die in de openingsfase een strafschop van Alphonso Davies tegenhield. "Ik ben blij dat we toch gewonnen hebben. Omdat we erin geloofden, dankzij onze ervaring en door een goeie doelman die ons in de match hield. Deze zege is eigenlijk belangrijker dan een zege met goed spel. Het toernooi is nog maar 5 dagen ver, er hebben al enkele toplanden verloren. Door te winnen, kun je groeien. Het is duidelijk dat het niet goed is, maar als je dan toch kunt winnen, kun je daar op voortbouwen", besluit Martínez.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!