Spanje verpulvert Costa Rica in ware voetbalshow, Gavi pakt prachtig record

23-11-2022 18:57
1

Spanje heeft woensdagavond niets heel gelaten van Costa Rica. De ploeg van Luis Enrique kwam al snel op voorsprong en boekte uiteindelijk een monsterzege na een indrukwekkende voetbalvoorstelling.

Na de verrassende nederlaag van Duitsland tegen Japan wist Spanje dat het met een overwinning zeer goede zaken zou doen in Groep E. Spanje begon dominant aan de wedstrijd en had slechts tien minuten nodig om op voorsprong te komen. Dani Olmo werd heerlijk weggestuurd door Gavi en benutte het buitenkansje: 1-0.

Spanje bleef op zoek naar de volgende treffer en had die tien minuten later te pakken. Jordi Alba gaf hard voor vanaf de linkerkant en vond Marco Asensio, die gedecideerd uithaalde. Na een klein half uur zorgde Ferran Torres, die weinig aan de bak komt voor FC Barcelona, een einde aan de spanning door voor de 3-0 te tekenen. Spanje kwam tot 573 passes in de eerste helft. Nooit eerder werd een dergelijk aantal gehaald op een WK.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Na een klein uur tekende Ferran Torres voor zijn tweede treffer en kon het Spaanse feest opnieuw losbarsten. De ploeg was echter nog niet uitgescoord: Gavi was het eindstation van een mooie aanval. Het pas achttienjarige talent haalde heerlijk uit met de buitenkant van de voet en schoot via de paal binnen. Daarmee werd Gavi de jongste Spanjaard die op een WK scoort en de jongste speler sinds Pelé in 1958.

Zelfs na de 5-0 was de koek nog niet op voor Spanje. In de slotfase schoot Soler de 6-0 tegen de touwen en wist Alvaro Morata zelfs voor het zevende doelpunt te zorgen. Door de overwinning gaat Spanje aan kop in Groep E. De tweede groepswedstrijd wordt tegen Duitsland gespeeld en met een overwinning kan Spanje zich al plaatsen voor de achtste finales. Japan neemt het tegen Costa Rica op, dat een zeer zwakke indruk maakte.