Argentijnse pers vol ongeloof: 'Een stomp, een historische nederlaag'

22-11-2022 14:10 Laatste update: 14:13

De Argentijnse media zijn verbijsterd over de het restultaat van het eigen nationale elftal. De nederlaag tegen Saoedi-Arabië (1-2) komt keihard aan bij de Zuid-Amerikanen. VoetbalNieuws maakt een rondgang langs de belangrijkste pers van Argentinië.

Lionel Messi scoorde al vroeg vanaf de stip en in de eerste helft werden vervolgens drie (!) doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. 'Ze (Saoedi-Arabië, red.) draaiden het nog om. Ongelooflijk', begint Olé. De sportkrant kan amper geloven dat de Argentijnen níét wisten te winnen en omschrijven de zege van de Aziaten als 'een wereldhit'. Een stomp.'

El Gráfico is iets milder en opent met 'Verrassing in Qatar: Argentinië verliest van Saoedi-Arabië'. De tegenstander wordt als 'dapper' omschreven, terwijl het eigen elftal kritiek krijgt te voortduren. 'Argentinië was favoriet, maar liet dat niet zien op het veld. Ze waren overweldigd en zielloos. Ze speelden met het hart, maar zonder tactische orde en macht. Saoedi-Arabië was niet bang en speelde ontspannen.'

'Een historische nederlaag'

'Argentinië krijgt een klap: historische nederlaag voor Argentijns elftal', kopt het toonaangevende TyC Sports. Aangestipt wordt wel dat veruit de beste kansen voor La Albiceleste bleven. Volgens het medium werd de zege weggegeven in een tijdsbestek van vijf minuten. 'Vervolgens kreeg La Scaloneta kansen zonder gevaarlijk te worden en was de daverende nederlaag een feit.'

'De selectie bevindt zich in een zandstorm, de hemel betrekt voor Argentinië', kopt de grote kant La Nacion met gevoel voor overdrijving. Daarnaast is er aandacht voor de ongeslagen reeks die liefst 36 duels duurde ten einde is gekomen. 'Met het oog op Mexico zit het team nu vol vragen', concludeert het dagblad.