Nieuws

Koulibaly grapt met NOS-verslaggever: 'Je wil de druk bij ons neerleggen, hè?'

Koulibaly grapt met NOS-verslaggever: 'Je wil de druk bij ons neerleggen, hè?'

21-11-2022 14:14 Laatste update: 14:19

Kalidou Koulibaly is overtuigd van de kwaliteiten van zijn Senegal. De aanvoerder van de eerste tegenstander van het Nederlands elftal op het WK noemt Oranje 'een van de beste teams ter wereld'.

Koulibaly weet als geen ander hoe het is om in de top te spelen. De voormalig verdediger van Napoli maakte afgelopen zomer de overstap naar Chelsea, waar hij wekelijks tegen de beste spitsen van de wereld speelt. De Senegalees is onder de indruk van Oranje. "Het is een van de beste teams ter wereld en ze hebben goede spelers. We weten dat zij de grote favoriet zijn en dat wij als outsider worden gezien in deze wedstrijd, maar we moeten onze kwaliteiten tonen."

NOS-verslaggever Joep Schreuder gaf het Senegalese elftal op zijn beurt ook de complimenten, vooral in verdedigend opzicht. Koulibaly dacht door de Nederlandse journalist heen te prikken. "Je wilt de druk bij ons leggen he, maar we weten dat we goed zijn. We zijn een geweldig team. Alle spelers spelen bij wereldwijde topclubs. We weten dat Senegal veel kwaliteit heeft."

Het Nederlands elftal en Senegal trappen om 17.00 af maandagmiddag.