Nieuws

Danny Blind vertelde zoon Daley niet over ziekte Van Gaal: 'Moeilijk en heftig'

Danny Blind vertelde zoon Daley niet over ziekte Van Gaal: 'Moeilijk en heftig'

21-11-2022 09:05

Daley Blind moest even slikken toen hij hoorde dat Louis van Gaal aan prostaatkanker lijdt. De 94-voudig Oranje-international kreeg daarna nóg meer respect voor de bondscoach, die zijn spelersgroep niet op de hoogte had gesteld van zijn situatie.

Eerder dit jaar in april werd bekend dat Van Gaal de ziekte heeft. "Een moeilijk en heftig moment voor me", aldus Blind in gesprek met De Telegraaf. "Dat hij ons niets liet weten tijdens het trainingskamp en ’s nachts naar het ziekenhuis ging, zorgde voor nog meer respect van mijn kant. Dat hij zo sterk wilde blijven om ons teamproces niet te verstoren."

Vader Danny Blind – die ook actief is in de staf van Van Gaal – was al langer op de hoogte van de situatie, maar lichtte zoon Daley niet in. "Daarna hebben wij – de bondscoach en ik – wel contact met elkaar gehad over onze gezondheidsproblemen. Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam en weet dat het kan wat ik doe. Omdat ik voor elke training en wedstrijd medicijnen slik, word ik nog wel bijna iedere dag met mijn hart geconfronteerd."

Met Blind in de basis treedt het Nederlands elftal maandagavond aan tegen Senegal. Het duel begint om 17.00 Nederlandse tijd.