Nieuws

'ADO komt met noodkreet bij gemeente: 'Zien zelf geen oplossing meer''

'ADO komt met noodkreet bij gemeente: 'Zien zelf geen oplossing meer''

06-10-2021 15:26

De huidige clubbestuurders van ADO Den Haag zien geen andere uitweg om de club voor een faillissement te behoeden, dan met een noodkreet richting de gemeente Den Haag te stappen. De club wil koste wat kost de KNVB-licentie behouden. 

Voetbal International heeft een brief van de Haagse club naar de gemeente in handen, waarin het clubbestuur nadrukkelijk een financieel beroep op de gemeente doet. De tijd dringt voor ADO, aangezien de club de zaakjes voor 1 november op orde moet hebben. Lukt dat niet, staat de KNVB-licentie op losse schroeven. ADO heeft al meermaals verzaakt een sluitende begroting in te dienen bij de bond, wat tot dusver bestraft is gebleven tot zes punten in mindering.

Burgemeester Jan van Zaanen heeft afgelopen dinsdag een brief gestuurd naar de gemeente waarin hij de huidige situatie van de club uit de Hofstad schetst. 'Op 4 oktober 2021 heeft ADO ons een hernieuwd verzoek gedaan. ADO verzoekt deze keer om directie Financiële ondersteuning. De reden hiervoor is dat de KNVB voor 1 november 2021 een sluitende begroting of een garantstelling van 5,1 miljoen euro eist. ADO geeft aan dat zij binnen deze termijn zelf geen oplossing ziet, bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe eigenaar of financier, om aan deze eis te voldoen. Als ADO niet aan deze eis voldoet, zal de KNVB de licentie intrekken en zal ADO geen betaald voetbalorganisatie meer zijn.'

Zonder (tijdelijke) financiële steun lijkt ADO het niet te redden. Van Zaanen staat positief in een eventuele lening, maar stelt wel voorwaarden aan de club. 'Het is essentieel dat ADO ons exacte duidelijkheid geeft over de huidige financiële situatie en de financiële vooruitzichten.' De komende dagen gaan club en gemeente met tafel om de financiële situatie inzichtelijk te maken. Daaruit moet blijken of de gemeente definitief steun gaat verlenen aan ADO.