Nieuws

Gakpo teleurgesteld na uitschakeling PSV: 'We hadden het redelijk onder controle'

Gakpo teleurgesteld na uitschakeling PSV: 'We hadden het redelijk onder controle'

09-12-2021 22:40 Laatste update: 23:09

Cody Gakpo is na de 3-0 nederlaag van PSV bij Real Sociedad – en de daarmee gepaard gaande uitschakeling in de Europa League – duidelijk teleurgesteld. Na afloop bespreekt de jongeling zijn basisplaats als spits en noemt de Eindhovenaren 'gelijkwaardig'. 

"We hadden het aan de bal redelijk onder controle. Maar we gingen met 1-0 de rust in, dat was niet lekker", begint de gelegenheidsspits zijn relaas voor de camera's van ESPN. "We hadden een punt nodig, maar wilden wel winnen natuurlijk. Ik denk dat het gelijkwaardig was. Ik denk niet dat ze veruit de bovenliggende partij waren."

Roger Schmidt had zijn spelers duidelijk geïnstrueerd over de speelwijze. "Met momenten hoog druk zetten hadden we wel besproken. Ik denk dat we na die penalty meer uit onze schulp moesten kruipen. Daarna lukte het niet meer en toen maakten zijn nog een paar goals", is de aanvaller helder in zijn analyse. In de tweede helft kwam er weinig meer terecht van het strijdplan van PSV.  

Over zijn basisplaats als spits zegt Gapko het volgende: "Het ging wel goed, maar ik kreeg wel wat minder ballen dan aan de linkerkant." De verslaggever stipt aan dat de aanvaller niet enthousiast klinkt over zijn nieuwe positie. Gakpo reageert zichtbaar teleurgesteld. "We hebben net verloren, dus...", sluit de aanvaller teleurgesteld af.