Nieuws

Schmidt reageert op uitschakeling: 'Fouten verdediging kosten ons volgende ronde'

Schmidt reageert op uitschakeling: 'Fouten verdediging kosten ons volgende ronde'

09-12-2021 22:34

PSV verloor donderdag met 3-0 op bezoek bij Real Sociedad en is uitgeschakeld in de Europa League. Door de verliesbeurt eindigen de Eindhovenaren op de derde plek en rest een plaats in het toernooi om de Conference League. Trainer Roger Schmidt bespreekt de uitschakeling en stipt de bepalende momenten uit de wedstrijd aan. 

"De teleurstelling is groot", reageert Schmidt direct na afloop van de wedstrijd voor de camera’s van ESPN. "Het verhaal van de wedstrijd was zeer ongelukkig voor ons. Eerst de penalty, toen de rode kaart na twee keer geel en toen de goal na ongelukkig balverlies. Alles bij elkaar was het te veel", bespreekt de Duitser de tegenslagen die de Eindhoven te verwerken kreeg.  

"We moeten erkennen dat we niet slecht speelden. De laatste dertig meter waren we niet zuiver genoeg om meer kansen te creëren. De fouten die we vandaag maken in de verdediging, kosten ons de volgende ronde", is de oefenmeester kritisch.  

Over de prestatie van de Brabanders in de eerste helft was Schmidt tevreden. "Goals bepalen de wedstrijd. We controleren eigenlijk de hele eerste helft. Zij wachten alleen op de counters. De timing en de geel/rode kaart kosten ons uiteindelijk de kop." 

De Duitser geeft aan ook goede punten bij zijn ploeg gezien te hebben, ondanks de 3-0 nederlaag. "Ik denk dat we zeventig procent balbezit hebben gehad. We hebben de wedstrijd op een goede manier onder controle gehad. We wisten de bal ook snel weer terug te winnen." 

Over de rode kaart wil Schmidt zich niet uitlaten. "Ik kan maar beter niet over de scheidsrechter praten", verwijst de trainer naar de ophef die eerder deze week ontstond nadat Borussia Dortmund-speler Jude Bellingham zich in niet misverstane woorden uit had gelaten over de omstreden arbiter Felix Zwayer.  

De Conference League noemt Schmidt 'een stap lager'. "Maar het blijft een Europese competitie. We gaan ons best doen om zo succesvol mogelijk te zijn", besluit de 54-jarige coach.