Nieuws

Premier League-sensatie zweet peentjes: aangeklaagd wegens 232 gokovertredingen

Premier League-sensatie zweet peentjes: aangeklaagd wegens 232 gokovertredingen

17-11-2022 07:48

De Engelse voetbalbond FA heeft het op Ivan Toney gemund na meerdere overtredingen van de regels omtrent gokken. Het orgaan stelt dat de Brentford-spits zo’n 232 keer over de schreef is gegaan.

De gokovertredingen werden gemaakt tussen 25 februari 2017 en 23 januari 2021, weet de BBC. In die periode speelde Toney achtereenvolgens bij Scunthorpe United, Wigan Athletic, Peterborough United en Brentford. Laatstgenoemde club is de club waar hij nu zijn brood verdient.

De Londenaren hebben een officieel statement gegeven omtrent de aantijgingen jegens hun spits. 'De club is in overleg met Ivan en zijn juridische vertegenwoordiger over deze zaak en deze gesprekken zullen privé blijven. Wij zullen verder geen commentaar geven tot de zaak is afgerond', klinkt het.

Mocht Toney worden vervolgd, dan is dat extra zuur. De Engelsman is bezig aan een indrukwekkend seizoen bij The Bees. Hij kwam al tien keer tot scoren, waaronder twee keer in de wedstrijd tegen Manchester City van afgelopen weekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!