Nieuws

Weergaloze Messi en Di María helpen Argentinië aan klinkende zege in generale

Weergaloze Messi en Di María helpen Argentinië aan klinkende zege in generale

16-11-2022 18:32 Laatste update: 17-11-2022 08:48
1

Argentinië heeft zijn favorietenrol richting het WK maar weer eens onderstreept. La Albiceleste won in Abu Dhabi met 0-5 van de Verenigde Arabische Emiraten en zijn al 36 wedstrijden op rij ongeslagen. Lionel Messi en Ángel Di María stegen daarin boven alles en iedereen uit.

Bondscoach Lionel Scaloni begon met zijn basiself op volle oorlogssterkte. Zo verschenen naast Messi en Di María bijvoorbeeld ook Lisandro Martínez, Rodrigo De Paul, Leandro Paredes en Julian Álvarez aan de aftrap. Messi en Di María misten de afgelopen tijd nogal wat wedstrijden bij hun club, waardoor ze woensdagavond de gelegenheid kregen wat ritme op te doen.

En dat lukte vrij aardig. Nog voor rust stond het al 0-4 voor de wereldkampioen van 1978 en 1986. Het liet geen spaan heel van de arme Emiraten. De ene na de andere prachtige aanval leverde een doelkans op. Na een kwartier was het voor het eerst raak. Via Di María, Messi en uiteindelijk Álvarez werd er keurig afgerond.

De Argentijnen voerden het tempo daarna op. Acht minuten later volgde de 0-2, deze keer met Di María als eindstation met een prachtige volley. Even later maakte hij ook zijn tweede, door fantastisch door de verdediging te slalommen. Messi kon daarna uiteraard niet achterblijven. De wereldster ontving de bal na een hakje van Di María en joeg de bal in de bovenhoek. Een kwartier na rust zorgde invaller Joaquín Correa voor de 0-5 eindstand.

Voor Argentinië betekende het treffen met de VAE de generale repetitie voor het WK. Komende dinsdag spelen ze tegen Saoedi-Arabië. Daarna volgen de andere groepsduels in poule C met Mexico (26 november) en Polen (30 november).