Nieuws

Dumfries neemt alle zorgen weg: 'Ik kan gewoon in de basis staan'

Dumfries neemt alle zorgen weg: 'Ik kan gewoon in de basis staan'

14-11-2022 19:08 Laatste update: 20:50

De schrik zat er even flink in, maar Denzel Dumfries gaat gewoon mee naar het WK. De verdediger viel zondag nog geblesseerd uit, maar heeft voor de camera van de NOS alle zorgen weggenomen.

Dumfries greep zondag naar zijn knie toen hij de bal uitspeelde in de wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Internazionale (2-3). Maandagavond staat de verdediger echter gewoon op het trainingsveld van het Nederlands elftal. "Ik kan gewoon in de basis staan in de eerste wedstrijd tegen Senegal, ik voel me gewoon fit", begon de back van Internazionale, die toch wel even schrok tijdens de wedstrijd. "Dan denk je wel even: shit, wat is er aan de hand? Ik had een tik gehad en daarna werd mijn knie stijf. Het was de spier boven mijn knie, niet het gewricht zelf. Ik kon niet meer rennen, daarom moest ik er uit." De voormalig PSV’er vertelde zich echter geen zorgen te maken over zijn WK-deelname.

De rechtsback meldde zich maandagochtend bij Oranje en voelde direct al dat het goed zat met zijn knie. "Hier bij Oranje zijn een aantal tests gedaan en die waren allemaal positief. Ik ga straks nog even naar het ziekenhuis voor een scan, om alle onzekerheid weg te nemen, maar ik verwacht niets geks", aldus Dumfries, die aangeeft zich te verheugen op het WK. "Het is een mooi podium, het hoogst haalbare. Ik vind het echt een eer om naar het WK te gaan."