Reactie

Clasie blij met spel van AZ-spelers: 'Ik hou ervan als het team dat ook doet'

Clasie blij met spel van AZ-spelers: 'Ik hou ervan als het team dat ook doet'

12-11-2022 23:59 Laatste update: 13-11-2022 00:01

Jordy Clasie won zaterdagavond met AZ bij PSV. De aanvoerder van de Alkmaarders was dik tevreden met de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam en ging ook nog even in op het mislopen van het WK met Oranje.

"De manier waarop we deze wedstrijd vandaag hebben gewonnen, echt alle complimenten naar de hele ploeg", begint Clasie voor de camera's van ESPN. De vergelijking met Atlético Madrid wordt gemaakt. "Dat kunnen wij ook, alleen is het jammer dat we het in een aantal wedstrijden hebben laten liggen. We hebben het al wel vaker laten zien alleen is het jammer dat je die stabiliteit niet kan vasthouden, maar vandaag zijn we heel tevreden."

Clasie wordt vaak geroemd om zijn passing naar voren, iets wat de middenvelder tegen PSV weer liet zien. "Je wil natuurlijk vooruit voetballen. Je wil een ploeg achteruit dwingen en tot keuzes dwingen. Dat gaat alleen niet altijd en dat besef ik ook, maar dat is mijn spel en ik hou ervan als mijn ploeg dat ook doet. Bij heel veel momenten hebben we dat vandaag wel laten zien."

Door de overwinning van AZ zijn de titelkansen nog altijd niet verkeken, beseft ook voormalig speler van onder andere Feyenoord en Southampton. "We zitten er dicht achter. We wisten ook dat als je nog iets zou willen in de tweede seizoenshelft dat je vandaag moest winnen. Dat hebben we gelukkig gedaan. We staan erachter dus nu kunnen we gaan genieten."

Oranje

Clasie was één van de dertien spelers die de schifting van de definitieve WK-selectie niet heeft gehaald. Dat had een aparte reden. "Ik heb een apart programma bij de club qua trainingsload. We hebben daar met de bondscoach over gesproken en met de dokters van hier (AZ, red.) en uiteindelijk heeft de bondscoach besloten dat wanneer je het niet op kan brengen om zeven/acht keer per week te trainen dan is het niet verstandig om dat te doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!