Nieuws

Utrecht heeft geen kind aan Volendam, dat het jaar afsluit met rode lantaarn

Utrecht heeft geen kind aan Volendam, dat het jaar afsluit met rode lantaarn

12-11-2022 18:29 Laatste update: 18:34
1

Henk Fraser kan met een gerust hart de winterstop in. Zijn FC Utrecht won zaterdagavond overtuigend met 0-4 op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam en sluit daardoor 2022 af als de nummer zeven van de Eredivisie.

Na een kwartier was het al raak in het Kras Stadion. Derry John Murkin leed knullig balverlies, waarna Daishawn Redan ervandoor kon. Hij bracht vervolgens Bas Dost, die door afwezigheid van Anastasios Douvikas weer eens in de basis mocht beginnen, in stelling. De spits stuitte op doelman Stankovic, maar in de rebound was het alsnog raak. Taylor Booth werkte de bal in het net.

Het spelniveau liet in het vervolg van de eerste helft nogal te wensen over en dat gold ook voor het eerste deel van de tweede. In de 74ste minuut viel pas de 0-2. Deze keer wist Dost wel zelf te scoren, notabene met het hoofd. Het verzet van de Volendammers leek daarna gebroken, waardoor Utrecht middels Sander van de Streek en Can Bozdogan uitliep tot 0-4.

Ondanks dat een nederlaag tegen FC Utrecht vooraf wellicht geen schande wordt genoemd, komt het hard aan in Volendam. Leuzen als 'schaam je kapot' en 'Wimpie neem je rotzooi mee' klonken vanaf de tribunes. Wie de thuisploeg vandaag heeft zien spelen, snapt waarom het nog steeds stijf onderaan in de Eredivisie staat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!