Nieuws

Gakpo kijkt uit naar WK-deelname: 'Het hoogste podium waarop je kunt spelen'

Gakpo kijkt uit naar WK-deelname: 'Het hoogste podium waarop je kunt spelen'

12-11-2022 11:35
1

Cody Gakpo is klaar voor het WK. De aanvaller steekt er in de Eredivisie met kop en schouders bovenuit en hoopt in Qatar zijn stijgende lijn door te zetten. Ook stelt de Eindtovenaar dat hij waarschijnlijk bezig is aan zijn laatste maanden in zijn geboortestad.

Vrijdag werd duidelijk dat Gakpo definitie mee gaat naar het WK in Qatar, maar eigenlijk twijfelde niemand daar aan. "Ik weet dat het iets speciaals is. Het is het hoogste podium waarop je kunt spelen en ik ben heel erg benieuwd wat voor gevoel ik daarvan zal krijgen", vertelde Gakpo tegenover de NOS. De Eredivisiesensatie hoopt vooral ook veel te leren de komende weken. "Je kan heel veel leren van andere professionals in je team, die zulke dingen al hebben meegemaakt. Hoe zij omgaan met bepaalde situaties. Je leert elkaar zo beter kennen en ik denk dat je op het veld, maar ook daarbuiten, heel veel kan halen uit zo'n toernooi."

Naast Gakpo zullen ook zijn teamgenoten Luuk de Jong en Xavi Simons mee gaan naar Qatar, maar wellicht kijkt de 23-jarige aanvaller vooral uit naar de hereniging met zijn voormalig teamgenoot. "Denzel Dumfries en ik, wij hebben een heel goede band. Ik spreek hem vaak als ik vragen heb. Hij heeft al wat meer ervaring, dus hij helpt me veel." Gakpo stelt echter wel dat er aan het eind van het seizoen een einde lijkt te komen aan zijn tijd in Eindhoven. "Ik denk dat ik aan het eind van dit seizoen wel zo ver ben om die stap te maken. Voor mijn gevoel was ik dat aan het begin van dit seizoen ook al, maar na dit seizoen ben ik nog meer ready om die volgende stap te maken."