Nieuws

'Afwezigheid Sancho niet alleen te maken met vorm en fitheid, ook met gedrag'

'Afwezigheid Sancho niet alleen te maken met vorm en fitheid, ook met gedrag'

11-11-2022 18:59
1

Dat Jadon Sancho niet met Engeland naar het WK zou gaan, was al even duidelijk. De aanvaller van Manchester United verkeert niet in al te beste vorm en sukkelt met blessures. Afgelopen week maakte bondscoach Gareth Southgate dan ook zijn selectie bekend, zonder Sancho. Lang leek de reden voor zijn afwezigheid voor de hand liggend, maar The Telegraph meldt vrijdagmiddag dat er meer aan de hand is tussen de speler en de trainer.

Zo zou Sancho de regels bij het Engelse elftal nogal aan zijn laars lappen. Zijn gedrag voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel met Andorra van oktober vorig jaar is daar een voorbeeld van. Volgens het Britse tabloid zou Sancho niet op tijd zijn geweest bij de teambespreking. Southgate heeft een regel waarbij de besprekingen pas beginnen wanneer iedereen aanwezig is. De selectie bleef daarom lang op hem wachten.

En dat accepteert de bondscoach niet. Zijn vorm, blessures én gedrag zouden dus een grote rol hebben gespeeld in de besluitvorming van de Engelse staf. James Maddison en Marcus Rashford zijn zijn logische vervangers. 

'The Three Lions' starten het WK op 21 november tegen Iran. Vier dagen later wacht de clash met de Verenigde Staten. Op 29 november vinden de laatste wedstrijden in poule B plaats. Engeland speelt dan tegen de buren uit Wales.