Nieuws

Southgate geeft tekst en uitleg: 'Jonge jongens hebben nog niet genoeg laten zien'

Southgate geeft tekst en uitleg: 'Jonge jongens hebben nog niet genoeg laten zien'

10-11-2022 18:15
1

Gareth Southgate heeft donderdagmiddag op de persconferentie tekst en uitleg gegeven over zijn definitieve selectie voor het WK in Qatar. Fikayo Tomori en Tammy Abraham ontbreken onder meer, terwijl Harry Maguire en James Maddison wel opgeroepen zijn door de bondscoach van Engeland.

Op social media ontstond er donderdag veel onbegrip waarom Tomori niet was opgeroepen voor het WK. "We hadden niet het gevoel dat de jonge jongens al genoeg hebben laten zien om de oudere spelers eruit te duwen", zei Southgate, opgetekend door Voetbal International. "Ik weet zeker dat Maguire één van onze centrale verdedigers is."

AS Roma-spits Abraham zat ook niet bij de definitieve selectie. "Tammy had op het verkeerde moment een periode waarin hij weinig scoorde. We hebben nog maar tien dagen tot de openingswedstrijd, dus vorm zou belangrijker kunnen zijn. Al krijg je het hele plaatje pas als je met de spelers aan het werk gaat en ziet hoe ze met elkaar trainen", onderbouwde de bondscoach zijn keuze.

Maddison werd donderdagmiddag juist wel opgeroepen door Southgate. De middenvelder van Leicester City zat drie jaar geleden voor de laatste keer bij de Engelse selectie. "Hij doet het goed, we hebben ook altijd gezegd dat hij een goede speler is. Hij heeft dit verdiend, want hij heeft ons iets anders te bieden dan onze andere aanvallende opties", aldus Southgate.