Nieuws

Geen enkele twijfel bij Westerveld (6 caps): 'Hij is de nummer één van Nederland'

Geen enkele twijfel bij Westerveld (6 caps): 'Hij is de nummer één van Nederland'

10-11-2022 11:00 Laatste update: 11:02
3

Voor Sander Westerveld bestaat er geen enkele twijfel over: Jasper Cillessen moet het doel van Nederland verdedigen op het WK in Qatar. De voormalig international vindt dat de huidige doelman van NEC een voorsprong heeft op zijn concurrentie.

Westerveld stond zelf in het verleden zes interlands tussen de palen bij Oranje en kent dus het klappen van de zweep. Cillessen, Remko Pasveer, Justin Bijlow, Mark Flekken en Andries Noppert lijken uit te gaan maken wie de eerste doelman van het Nederlands elftal wordt. "Als ik dat lijstje elke week bekijk, dan kom ik altijd bij Cillessen uit", zegt Westerveld bij Viaplay. Hij heeft de ervaring van een WK en EK. Hij is de nummer één van Nederland. De ervaring is de voorsprong die hij heeft op de rest."

Vervolgens legt de gewezen keeper uit waarom hij niet voor de anderen kiest. "Flekken heeft het bij het Nederlands elftal niet overtuigend gedaan en zijn kansen gepakt. Pasveer speelde op Champions League-niveau en heeft bij Liverpool goed gespeeld. Bij het Nederlands elftal deed hij het af en toe goed. Het is toch een risico om voor hem te kiezen bij zijn debuut op het WK."

Tot slot denkt Westerveld dat zowel Bijlow als Noppert ook niet serieuze kanshebbers zijn om zich eerste keeper van Nederland te mogen noemen. "Bijlow is heel veel geblesseerd geweest en verkeert ook niet in de beste vorm. Hij komt nu terug, maar is misschien te kort. En dan heb je nog Noppert erbij...", zucht de analist. "Ik kan er maar één kiezen en dan kom ik altijd bij Cillessen uit", concludeert Westerveld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!