Perez 'schrikt' van lat die Schreuder legt bij Ajax: 'Spelers krijgen dit ook mee'

10 november om 07:48

Kenneth Perez is geschrokken van het niveau dat Ajax nastreeft dit seizoen. De ESPN-analist ziet een duidelijk verschil met voorheen.

"De lat is wel omlaag gegaan hè, bij Ajax. Ik schrik wel een beetje van de lat", laat Perez blijken bij ESPN nadat Ajax-coach Alfred Schreuder aan het woord was geweest. De trainer vond dat Ajax het geluk niet aan zijn zijde had en dat hij zijn ploeg beter vond spelen dan tegen PSV zondag. "Dit hoort nou eenmaal in de fase waarin we zitten", liet de coach weten.

"Hij vindt dat ze ten opzichte van zondag aanvallend zeer goed gespeeld hebben", begint Perez. "Maar je speelt ook tegen een hele andere tegenstander. Die laat Ajax de bal hebben. Ik vind dat wel bijzonder. We zijn gewend dat Ajax natuurlijk de lat heel hoog legt. Soms ook onrealistisch hoog. Maar als jij de lat lager, lager en lager legt..."

De uitspraken van Schreuder kunnen van invloed zijn op de selectie, denkt Perez. "Kijk, de spelers krijgen dit ook allemaal mee. Die denken: nou, we hebben het eigenlijk best behoorlijk gedaan. Terwijl, dit is toch onacceptabel? Ik weet dat je pech hebt gehad, maar het resultaat staat op dat bord. En Vitesse krijgt de allerbeste kans op het laatst. Dit is Ajax, met de allergrootste begroting. Mag je af en toe de bovenliggende partij zijn?’"