Nieuws

Schreuder gesteund na felle kritiek: 'Er is gewoon niet goed ingekocht'

Schreuder gesteund na felle kritiek: 'Er is gewoon niet goed ingekocht'

08-11-2022 17:09

Marco van Basten en Ruud Gullit zijn van mening dat Alfred Schreuder niet de hoofdoorzaak is van de mindere resultaten bij Ajax. Volgens de twee oud-voetballers zijn er tijdens de transferperiode in de zomer grote fouten gemaakt. 

Tijdens de uitzending van Rondo bespreken Van Basten en Gullit de situatie van Ajax en de afgelopen transferperiode. Na het verlies tegen PSV werd de term #SchreuderOut trending op Twitter. "Schreuder is een gevolg van dingen die niet goed zijn gegaan, dan is het best lastig", stelt Van Basten, die de trainer niet wil aanwijzen voor alle malaise. "Toen Schreuder kwam, was er geen technisch directeur. Zijn werk is training geven en met de jongens aan de gang gaan. Toen ik bij Ajax kwam, was er ook geen technisch directeur en moesten wij spelers kopen. Dat functioneert niet."

Gullit stelt dat er te veel belangrijke spelers zijn vertrokken bij de landskampioen. Antony en Lisandro Martínez vertrokken bijvoorbeeld naar Manchester United. "Dat was de allerbeste", zegt Gullit over de Argentijnse verdediger. "Je hebt nu pas door hoe goed hij eigenlijk was. Dat moet je koesteren. Er is gewoon niet goed ingekocht."