Nieuws

Perez over bankzitter Blind: 'Daar moet bijna wel iets gebeurd zijn'

Perez over bankzitter Blind: 'Daar moet bijna wel iets gebeurd zijn'

07-11-2022 23:35

De keuze van Alfred Schreuder om Daley Blind te passeren in de topper tussen Ajax en PSV houdt de gemoederen bezig. Ook tijdens het programma Voetbalpraat op ESPN werd de situatie uitgelicht. Volgens Kenneth Perez moet er iets gebeurd zijn tussen de twee.

Blind werd tegen Rangers ook aan de kant gehouden, wat toen niet zo gek was. Miljoenenaankoop Owen Wijndal kreeg een keer de kans op de linksbackpositie, maar die viel uit met een blessure. Wat wel vraagtekens opriep is dat toen niet de linkspoot, maar Devyne Rensch toen in het veld in kwam.

Ook tegen PSV kreeg Rensch – die normaal gesproken op de rechtsbackpositie speelt – weer de voorkeur aan de linkerkant. "Er moet bijna wel iets gebeurd zijn tussen die twee", begint Perez bij Voetbalpraat. "Dat kan bijna niet anders. Misschien iets van een woordenwisseling of iets anders, want dit is best wel gek."

"Het is wel dat Rensch leuk inviel tegen Rangers en ik moet zeggen: zijn linker is veel beter dan dat ik ooit heb gezien", vervolgt de Deen, die dat alsnog geen reden vind om Blind helemaal niet op te stellen tegen PSV. "Maar daar moet echt iets gebeurd zijn, ik denk dat Blind dat niet echt goed heeft opgevat."