Reactie

Bankzitter Blind roept vraagtekens op bij analisten: 'Is er meer aan de hand?'

Bankzitter Blind roept vraagtekens op bij analisten: 'Is er meer aan de hand?'

07-11-2022 21:34
5

Daley Blind zat afgelopen zondag in de topper tegen PSV (1-2 verlies) voor de tweede keer op rij op de bank bij Ajax. De Oranje-international lijkt dus duidelijk gepasseerd door Alfred Schreuder, maar aan tafel bij Rondo suggereren de analisten dat er meer aan de hand is tussen de back en de trainer.

Ruud Gullit start de discussie nadat er openlijk over het spel van Ajax en Blind wordt gesproken. "Is er misschien niet meer voorgevallen? Tegen de Rangers zou hij namelijk invallen, toch? Hij zou erin komen, maar Schreuder koos voor Rensch. Misschien is er wat aan de hand tussen die twee. Ik vind het gek."

Ook tegen PSV bleef Blind de gehele wedstrijd op de bank. Jan van Halst reageert. "Of Schreuder heeft gedacht; je bent nu al een paar weken aan het tegenvallen, ik maak geen gebruik meer van jou. Of er moet echt iets verschrikkelijks aan de hand zijn."

"Ik denk dat je het in het sportieve moet zoeken. Dat hij de kans heeft gehad en dat het nu klaar is", zegt Khalid Boulahrouz. "Hij is niet de eerste de beste, maar wel helemaal uit vorm. De resultaten zijn er natuurlijk ook niet naar. Er zijn veel tegengoals gevallen waar hij een aandeel in had. Ik vind Blind geen verdediger, dus ik beoordeel hem ook niet zo. Maar als je op linksback speelt wordt er wel het een en ander van je gevraagd. Hij brengt het niet."