Nieuws

Brands zag op tegen vertrek De Jong: 'Als ik hem moest ontslaan, zou ik stoppen'

Brands zag op tegen vertrek De Jong: 'Als ik hem moest ontslaan, zou ik stoppen'

06-11-2022 12:08
1

PSV sloot in september eenn rumoerige periode af met het vertrek van technisch directeur John de Jong. Algemeen directeur Marcel Brands was het oneens met de Raad van Commissarissen en ging voor een ontslag van De Jong liggen. 

"Het blijft een heel vervelende situatie die ontstond", stelt Brands, die zondag aanschuift bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik heb uiteindelijk een gesprek gehad en daarin hebben mensen het boetekleed aangetrokken dat ze zo niet hadden moeten reageren. De rvc vond dat hij niet goed functioneerde. Dat vond ik niet, maar dat idee leefde wel bij de rvc. Ik ben voor een vertrek gaan liggen en heb aangegeven dat ik niet wilde dat John zou vertrekken."

De algemeen directeur stelt dat het rvc de eis van Brands accepteerde. "Ik heb gezegd dat als ik hem zou moeten ontslaan, ik zou stoppen. Dat was volgens de rvc niet de bedoeling." In plaats van een ontslag, werd een gesprek geregeld tussen De Jong, Brands en de rvc. "John is toen eerst op vakantie gegaan en gaf vervolgens zelf aan dat hij het gesprek niet meer aan wilde gaan", erkent de algemeen directeur. 

PSV is nog altijd op zoek naar een vervanger van De Jong. "Ik ga het niet doen, ik blijf algemeen directeur", zegt Brands. "Op dit moment kijken we extern. We hebben op dit moment nog met geen enkele kandidaat gesproken."