Zivkovic scoort eindelijk voor winnend Emmen op bezoek bij Fortuna

5 november 2022 om 20:50

FC Emmen heeft voor het eerst sinds 20 augustus weer eens een Eredivisiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Fortuna Sittard trokken de Drenten met 0-1 aan het langste eind.

En dat zal ongetwijfeld als een enorme opluchting worden ervaren door de ploeg van trainer Dick Lukkien. Emmen wist tot nu toe wekelijks te overtuigen met goed spel, maar hield daar nog nauwelijks punten aan over. De zege in Limburg betekende dan ook nog maar de tweede van het seizoen.

Even leek het erop dat Fortuna op voorsprong kwam, maar niets was minder waar. Paul Gladon joeg de bal tegen het zijnet, maar het publiek in Sittard veerde op. Gezichtsbedrog. Het bleek een van de weinige keren dat Emmen-doelman Mickey van der Hart in de eerste helft in actie moest komen. Aan strijd en felle duels geen gebrek, maar aan goed voetbal wel. Emmen claimde een penalty middels Richairo Zivkovic, maar de scheidsrechter wuifde het weg.

Fortuna moest het vandaag zonder de geschorste Burak Yilmaz doen en kwam een aantal keren goed weg. Als er een ploeg was dat aanspraak maakte op de overwinning, dan was het FC Emmen. Na een aantal gemiste kansen maakte Zivkovic in zijn honderdste Eredivisieduel eindelijk zijn eerste goal voor Emmen. Hij brak door op links en schoot hard raak. Doelman Pandur leek daarbij niet helemaal vrijuit te gaan. Even later juichte Emmen nogmaals, maar werd een goal van Benjamin Bouchouari uit de rebound afgekeurd wegens buitenspel.

Fortuna voerde daarna de druk op en kwam middels Cole Bassett, Rémy Vita en Tijjani Noslin nog dichtbij de gelijkmaker, maar die viel niet. Emmen klimt door de zege naar de zestiende plaats, twee punten achter nummer veertien Fortuna. De Drenten sluiten 2022 volgende week af met een thuisontmoeting tegen Ajax. Fortuna gaat dan op bezoek bij FC Groningen.