Nieuws

Veel complimenten, maar weinig punten bij Emmen: 'Gaat snel onze kant op vallen'

Veel complimenten, maar weinig punten bij Emmen: 'Gaat snel onze kant op vallen'

30-10-2022 21:05 Laatste update: 21:09
1

FC Emmen speelde zondagmiddag in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen FC Groningen. De Drenten nemen daardoor de één-na-laatste plaats in de Eredivisie in. Ondanks dat er nog maar zeven punten zijn gehaald, krijgt de ploeg van trainer Dick Lukkien volop complimenten. Voor alleen dat koop je echter niets, zo weet ook Lukkien zelf. Hij reageerde na afloop voor de camera's van RTV Drenthe.

"Ik vond dat we in de eerste helft goed speelden. Uit twee à drie kansen moeten we daar gewoon een goal maken. De tweede helft was wat meer in evenwicht, maar aan het eind krijgen we nog weer de beste mogelijkheden. We hebben momentjes nodig waarop de ballen er een keer in vliegen", aldus de 50-jarige coach.

Het zou bij menigeen wellicht tot wanhoop kunnen leiden. De wedstrijden waarin FC Emmen overwegend de betere partij is, maar uiteindelijk toch met lege handen staat. Of zoals vandaag, met slechts een punt. "De eerste helft spelen we Groningen achteruit. Het publiek stond er weer eens achter en dan doen we hele goede dingen. Beduidend meer dan onze tegenstander, op de kans van Cyril Ngonge na."

Emmen creëert dus voldoende kansen, maar maakt ze nauwelijks af. Waar komt dat door? "De kwaliteit van de laatste bal moet omhoog en het is vaak ook een kwestie van niet nadenken. Voor een gedeelte zal dat misschien aan vertrouwen liggen, maar ik haal voldoening aan de energie waarmee wij spelen. Dan ben ik ervan overtuigd dat het snel onze kant op valt."

Komende zaterdag gaat de promovendus op bezoek bij Fortuna Sittard. Groningen speelt een dag later in De Galgenwaard tegen FC Utrecht.