Zeventienjarige Moukoko grote man bij Dortmund, Bayern nieuwe koploper Bundesliga

05-11-2022 17:39 Laatste update: 17:45

Bayern München is, in ieder geval voor een dag, weer de koploper van de Bundesliga. Der Rekordmeister won in Berlijn met 2-3 van Hertha BSC, waardoor het over Union Berlin heen wipt. Dat komt morgen pas in actie. Ook Borussia Dortmund wist te winnen, met 3-0 van VfL Bochum.

Hertha BSC - Bayern München: 2-3

Bij Hertha – Bayern vielen alle doelpunten in de eerste helft. Jamal Musiala zorgde na een klein kwartier al voor de openingstreffer. Om en nabij het halve uur wist Eric Choupo-Moting tweemaal te scoren in een tijdbestek van twee minuten. Met een stand van 0-3 leek het daardoor een vrij zorgeloze middag te gaan worden voor de ploeg van trainer Julian Nagelsmann, waar Matthijs de Ligt wegens een blessure ontbrak.

Niets bleek minder waar, want de veerkracht van Hertha kwam bovendrijven. Via Dodi Lukebakio (randje zestien) en Davie Selke (benutte penalty) wist de thuisploeg nog voor het einde van de eerste helft de marge weer te verkleinen naar één, waardoor er met een heel ander gevoel werd gerust. Vlak na de pauze leek het 2-4 te worden, maar daar stak de VAR een stokje voor. De driepunter kwam daarna niet meer in gevaar voor Bayern.

Borussia Dortmund - VfL Bochum: 3-0

In het Signal Iduna Park liet Youssoufa Moukoko weer eens van zich horen. De pas zeventienjarige aanvaller scoorde tweemaal en is daardoor de jongste speler in de geschiedenis van de Bundesliga met minimaal tien doelpunten achter zijn naam. De jongeling, die ook in de WK-voorselectie van het Duitse elftal zit, startte net als Donyell Malen in de basis bij BVB.

Al na acht minuten was het raak. Een kiezelhard schot zeilde via de onderkant van de lat in het doel. Giovanni Reyna verdubbelde niet veel later de voorsprong door een strafschop te benutten. In de blessuretijd deed Moukoko er nog een schepje bovenop door zijn tweede van de wedstrijd te maken. Door de zege klimt Dortmund naar een voorlopige derde plaats.