Nieuws

Schreuder geeft update over Wijndal en Berghuis: 'Het ziet er op zich goed uit'

Schreuder geeft update over Wijndal en Berghuis: 'Het ziet er op zich goed uit'

04-11-2022 14:21 Laatste update: 14:25
1

Steven Berghuis en Owen Wijndal zijn twijfelgevallen voor Ajax richting de thuiswedstrijd tegen PSV. Laatstgenoemde viel tegen Rangers FC (1-3) uit met een enkelblessure, waar ook de aanvaller niet ongeschonden uit de strijd kwam. Alfred Schreuder hoopt in de topper een beroep te kunnen doen op het duo. 

"Het ziet er op zich goed uit, maar Wijndal en Berghuis hebben vandaag (vrijdag, red.) niet kunnen trainen", reageert Schreuder op de persconferentie. Hoe waarschijnlijk het is dat beide voetballers het treffen met PSV haalt, wil de Barnevelder niet te veel uitwijken. "Berghuis iswat reeëler dan Wijndal, maar Owen zal er alles aandoen om te spelen. Vandaag (vrijdag, red.) zag het er qua wandelen prima uit. Je moet kijken hoe het zich ontwikkelt als hij gaat hardlopen. Hij speelt alleen als hij helemaal pijnvrij is en dat zullen we moeten zien."

Brian Brobbey kwam tegen Rangers FC niet in actie, na wat fysieke klachten, maar is hard op de weg terug. "Brian heeft vrijdag mee kunnen trainen dus dat is goed. Het was prima", luidt het duidelijke antwoord van Schreuder. De topper in de Eredivisie begint zondag om 16.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. De voorsprong van Ajax op PSV bedraagt vier punten.