AZ eindigt als groepshoofd na winnende goal van teruggekeerde Pavlidis

03-11-2022 20:51
1

AZ heeft de laatste groepswedstrijd tegen SC Dnipro-1 met 2-1 gewonnen en eindigt daarom als eerste in de Conference League-poule. Vangelis Pavlidis keerde terug na een wekenlange blessureleed en was direct de matchwinner.

AZ kwam in de achtste minuut al op voorsprong door. Jens Odgaard kopte binnen op aangeven van Jesper Karlsson. Het was zijn eerste in de Conference Leage. Na de openingstreffer werd de uitploeg wat sterker. De eerste kansen werden gemist, maar Artem Dovbyk wist wel het net te vinden namens Dnipro-1: 1-1.

In het tweede bedrijf keerde Pavlidis terug binnen de lijnen. De Griekse aanvaller lag er lang uit met een blessure, maar is op de weg terug. Uitgerekend Pavlidis maakte na een tamme tweede helft in de 87e minuut de winnende treffer en dus eindigt AZ als groepswinnaar in de poule.