Winnend Chelsea wordt groepshoofd, sterk AC Milan bereikt ook knock-outfase CL

02-11-2022 22:53 Laatste update: 23:01
1

Chelsea heeft woensdagavond de koppositie veiliggesteld in het laatste Champions League-groepsduel met Dinamo Zagreb. The Blues wonnen met minimaal verschil van de Kroaten, terwijl AC Milan overtuigend won van RB Salzburg. De Milanezen hebben hierdoor de knock-outfase van het miljardenbal bereikt.

Chelsea - Dinamo Zagreb: 2-1
Chelsea wist voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd al dat het verzekerd was van overwintering in de Champions League. Met nog één wedstrijd te spelen in Groep E waren de Engelsen al groepshoofd, desondanks wilde de ploeg van Graham Potter de groepsfase succesvol afsluiten. En dat lukte woensdagavond.

The Blues begonnen slecht aan de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb en kwamen in minuut zeven al op achterstand, Bruno Petkovic scoorde met de kop voor de Kroaten. Tien minuten later deed Chelsea al wel iets terug via Raheem Steling: 1-1. Na een half uur spelen schoot Denis Zakaria de eindstand al op het scorebord. De Zwitsers schoot met een droge knal de 2-1 tegen de touwen, waardoor Chelsea met dertien punten groepshoofd werd.

AC Milan - RB Salzburg: 4-0
AC Milan is de andere ploeg in Groep E die de knock-outfase heeft weten te bereiken. De Italianen moesten winnen om zeker te zijn van plek twee en deden dat overtuigend.

Olivier Giroud bleek goud waard te zijn voor de Milanezen. Hij opende de score na veertien minuten uit een corner. Kort na rust was de Franse aanvalsleider wederom belangrijk voor AC Milan. Giroud legde de bal met zijn hoofd geweldig terug op Rade Krunic, die op zijn beurt het speeltuig tegendraads inkopte. De 3-0 nam de ervaren spits zelf voor zijn rekening, hij schoot de bal kiezelhard tegen de touwen op aangeven van Rafael Leão. In de blessuretijd schoot Junior Messias nog de 4-0 ophet scorebord.

Dankzij het geweldige optreden van Giroud is AC Milan voor het eerst in negen jaar ook na de winterstop te bewonderen in de Champions League.