PSV geeft Arsenal-stunt goed vervolg en overklast NEC in Eindhoven

30-10-2022 16:26
1

PSV heeft zondagmiddag NEC Nijmegen overrompeld in de Eredivisie. De Eindhovenaren wisten de goede vorm tegen Arsenal door te zetten in de eigen competitie en wonnen eenvoudig met 3-0 van een kansloos NEC.

PSV zorgde donderdag door de overwinning tegen Arsenal voor overwintering in de Europa League en dat leek de ploeg goed te doen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij begon wervelend aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuut al een grote kans. De kopbal van Anwar El Ghazi werd echter weggetikt door Jasper Cillessen. Enkele minuten later kon NEC een schot lossen, maar de inzet van Lasse Schöne ging een meter naast. Het zou één van de weinige kansen van NEC worden.

De thuisploeg kwam na ruim een kwartier verdiend op voorsprong: El Ghazi reageerde goed op een voorzet van Cody Gakpo en tikte binnen. Enkele minuten later kon Gakpo de score verdubbelen, maar stuitte de aanvaller op Cillessen. PSV bleef de druk eropzetten en leek na ruim twintig minuten een strafschop te krijgen, maar het besluit werd snel teruggedraaid wegens buitenspel. PSV zag vlak voor rust een tweede tegentreffer afgekeurd worden: Luuk de Jong kopte de bal tegen de touwen, maar Gakpo beging in de aanval een overtreding.

In de tweede helft ontsnapte Xavi Simons aan de aandacht van de NEC-verdediging en werd de middenvelder neergehaald door Philippe Sandler. Deze keer ging de strafschop wel door en benutte Luuk de Jong het buitenkansje. Na een uur spelen werden El Ghazi, De Jong en Joey Veerman vervangen door Noni Madueke, Guus Til en Ibrahim Sangaré. Madueke kreeg een kwartier voor tijd een grote kans, maar zijn inzet belandde van dichtbij precies in de handen van Cillessen. Enkele minuten later speelde Madueke zich slim vrij en schoot de Engelsman de 3-0 tegen de touwen.

NEC deelde in de slotfase nog wat speldenprikjes uit en had wellicht recht op een strafschop, maar deze werd niet gegeven. PSV won eenvoudig en heeft daarmee de twaalfde thuiszege op rij te pakken in de competitie. Door de overwinning komt de ploeg op één punt van koploper Ajax te staan, dat dit weekend niet in actie komt: de duels van Feyenoord en Ajax werden van tevoren verplaatst, omdat de zesde speelronde in Europa mogelijk belangrijk zou kunnen zijn. NEC blijft op plek vijftien staan en behaalde tot nu toe vijftien punten.