Chelsea loopt tegen de lamp bij Brighton, Tottenham viert nu wél feest in extremis

29-10-2022 17:58

Chelsea is zaterdagmiddag hard onderuit gegaan tegen Brighton & Hove Albion (3-1). Graham Potter – die terugkeerde op het oude nest – zag zijn ploeg een horror eerste helft beleven die het in de tweede helft niet meer te boven kwam. Voor Tottenham Hotspur was het wel een mooie middag door een doelpunt in de slotseconden van het duel tegen AFC Bournemouth (2-3).

Brighton & Hove Albion – Chelsea: 4-1

Brighton is een stad die aan de zee ligt, en dat was te merken ook. The Seagulls stormden werkelijk over Chelsea heen in de openingsfase van het duel. Na meerdere grote mogelijkheden was het Leandro Trossard die wederom tot scoren wist te komen voor zijn ploeg. De lichtvoetige Belg omspeelde de doelman en schoot beheerst binnen: 1-0.

Tien minuten later was het weer raak voor Brighton. Ruben Loftus-Cheeck verschalkte zijn eigen doelman door een voorzet in eigen doel te werken. Vlak voor rust was het opnieuw een Chelsea-speler die de thuisploeg een handje hielp. Na goed doorzetten van Pervis Estupinan werd het 3-0 via Trevoh Chalobah.

In de tweede helft was het dit keer Chelsea dat een goede start beleefde. Kai Havertz verschalkte doelman Robert Sanchez, die verder een uitstekende wedstrijd keepte door meerdere kansen van de ploeg van Potter te keren. In de slotfase viel Hakim Ziyech nog in, maar ook hij kon het tij niet keren. Het slotakkoord kwam op naam van Pascall Gross: 4-1.

AFC Bournemouth – Tottenham Hotspur: 2-3

Na het teleurstellende resultaat tegen Sporting CP ging Tottenham zaterdag op bezoek bij het geplaagde Bournemouth. Even leek het er op dat het weer een teleurstellende vertoning zou gaan worden, aangezien de thuisploeg via Kieffer Moore op een 2-0 voorsprong kwamen.

In de tweede helft was het tijd voor de ommekeer. De aanvallende impulsen moesten van de verdedigers komen. Ryan Sessegnon maakte de 2-1, waarna Ben Davies de stand gelijk trok. Waar het feest afgelopen week in de slotseconden werd verpest door Danny Makkelie, was het dit keer wel raak. Rodrigo Bentancur voltooide de comeback door de 2-3 achter doelman Mark Travers te werken.