Transfernieuws

Álvarez zag vertrek van Ajax naar Chelsea niet doorgaan: 'Ik baal er enorm van'

Álvarez zag vertrek van Ajax naar Chelsea niet doorgaan: 'Ik baal er enorm van'

29-10-2022 13:19 Laatste update: 13:26

Edson Álvarez is ook dit seizoen een van de dragende spelers van Ajax, maar dat had heel anders kunnen lopen. Afgelopen zomer wilde Chelsea op de laatste dag van de transfermarkt vijftig miljoen voor hem neerleggen, maar de Amsterdammers wezen dat bod af. De Mexicaan baalt nog altijd, maar heeft wel begrip voor de situatie.

"Er was natuurlijk nooit interesse. We hadden nooit verwacht dat Chelsea nog een bod zou uitbrengen. Dus het was een lastige situatie. Ajax kon geen kant op. De club kon echt niks meer doen. Er was verder geen speler op mijn positie. Ik heb natuurlijk gevochten voor zover ik kon. Maar ik wilde dat ook weer niet te veel doen. Ik ken de verantwoordelijkheid die ik binnen de club heb", aldus Álvarez tegenover ESPN.

De Mexicaans international had de stap graag willen maken voor zijn familie. "Maar goed, uiteindelijk ben je ervan bewust dat alles verandert. Een beter competitie, een beter leven voor jezelf en je familie. Want daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat ik hier ben vanwege mijn liefde voor het voetbal, maar ook voor mijn familie. Dat zij het goed hebben en dat kan zorgen voor mijn kinderen en mijn ouders."

Toch verwacht de Ajacied dat zijn kans nog zal komen, maar balen doet hij wel. "Aan de andere kant motiveert het mij enorm, dat grote clubs mijn wedstrijden en acties in de gaten houden. Ik baal er enorm van, maar ben ervan overtuigd dat er vroeg of laat een grote club voor mij komt. De mogelijkheid is er deze winter, komende zomer of volgend jaar. Er zijn altijd mogelijkheden. Ik kan me alleen maar concentreren op Ajax. Als er een club komt, dan komt er een club. Anders komt die transfer wel een andere keer."