Nieuws

Rangnick wilde Haaland: 'Voor iedereen duidelijk dat versterkingen nodig waren'

Rangnick wilde Haaland: 'Voor iedereen duidelijk dat versterkingen nodig waren'

28-10-2022 14:36 Laatste update: 14:38
3

Ralf Rangnick wilde zes spelers naar Manchester United halen om extra kwaliteit aan de selectie toe te voegen. De beoogde versterkingen kwamen uiteindelijk niet in de tijd dat de Duitser bij The Red Devils zat, omdat het bestuur voor de transfers gingen liggen. Erling Haaland was één van de spelers die op het lijstje stond.

De interim-manager presteerde teleurstellend met Manchester United en besloot het seizoen op de zesde plaats, waarna Erik ten Hag als nieuwe manager werd aangesteld. Rangnick vertrok vervolgens als technisch adviseur bij de Engelse grootmacht om aan de slag te gaan als bondscoach van Oostenrijk. "Het was voor iedereen duidelijk dat er op veel vlakken behoefte was voor versterkingen", blikt Rangnick terug tegenover BILD.

Vervolgens doet de Duitser uit de doeken dat Josko Gvardiol, Christopher Nkunku, Álvaro Morata, Luis Díaz, Dusan Vlahovic én Haaland op de nominatie stonden om naar Old Trafford te komen. "Dat waren namen die realistisch waren. Maar de club besloot destijds om alleen onder de nieuwe trainer de herstructurering van de ploeg af te ronden."

Uiteindelijk verkaste het Noorse wonderkind naar Manchester City. Toch was een transfer naar The Mancunians nooit écht dichtbij, openbaart Rangnick. "Ik belde Erlings vader, Alf-Inge, en toonde belangstelling voor hem. Maar hij vertelde me dat ze een lange weg hadden afgelegd met andere clubs. Er zijn geen concrete onderhandelingen geweest."