Nieuws

Veldman na Anderlecht-debuut: 'Moeten heel grote stap naar volwassenheid zetten'

Veldman na Anderlecht-debuut: 'Moeten heel grote stap naar volwassenheid zetten'

28-10-2022 11:32
1

Robin Veldman erkent na zijn teleurstellende debuut bij RSC Anderlecht als interim-trainer dat er nog veel werk aan de winkel is. De Belgen kwamen in eigen huis niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen het Roemeense FCSB.

Tot twee keer toe gaf Anderlecht een voorsprong uit handen, waardoor het allerminst zeker is dat de ploeg doorgaat naar de volgende ronde in de Conference League. "Beide goals krijgen we tegen op situaties die we vooraf goed hadden geanalyseerd. Het is geen jeugdvoetbal meer", begint de Nederlander tegenover Sporza.

Veldman kon niet begrijpen dat Anderlecht zo makkelijk de goals weggaf. "Het overkomt ons de laatste wedstrijden te vaak dat we uit standaardsituaties goals tegenkrijgen. Zeker als er te weinig verantwoordelijkheid genomen wordt. Het hele elftal moet nog een heel grote stap zetten op vlak van volwassenheid."

Met vijf punten uit vijf duels bedraagt de achterstand op de nummer twee uit de groep, Silkeborg, één punt. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen de Deense club. Alleen een overwinning brengt Anderlecht dus naar de tussenronde in het derde toernooi van Europa.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!