Britse media loven 'zeer dominant' PSV na overtuigende zege op Arsenal

28-10-2022 09:53
8

De Britse kranten zijn te spreken over het optreden van PSV tegen Arsenal. De ploeg van Ruud van Nistelrooij won overtuigend met 2-0 in Eindhoven, al had de score nog veel hoger kunnen oplopen.

'Aan de kant van Arsenal was dit het slechtste optredens van het seizoen. De ploeg van Mikel Arteta kwam nooit in de wedstrijd tegen een gemotiveerd PSV die in de tweede helft werden getransformeerd door een masterclass van invaller Luuk de Jong', schrijft The Guardian. 'PSV kreeg kansen in de eerste helft, maar kwamen pas écht op niveau bij het inbrengen van De Jong. De 32-jarige spits, die vorig seizoen nog voor FC Barcelona scoorde, zorgde dat alles klopte in Eindhoven.'

'PSV was de terechte winnaar, recht voor het eigen publiek', stelt The Telegraph. 'Om eerlijk te zijn moest de ploeg van Ruud van Nistelrooij meer scoren dan het uiteindelijk deed. Door doelpunten van Joey Veerman en Luuk de Jong is de Europa League-groep nog volledig in leven tot volgende week. Arsenal mag dankbaar zijn dat het bij 2-0 bleef. De ploeg werd volledig overklast en had het geluk aan de zijde dat er drie keer voor buitenspel werd gevlagd.'

Football London zag dat PSV in de eerste helft al enkele waarschuwingsschoten loste. 'De eerste helft was alles behalve ideaal voor de bezoekers, die twee waarschuwingsschoten ontvingen nadat twee doelpunten werden afgekeurd voor PSV. De ploeg lette blijkbaar niet goed op, want in de tweede helft ging het alsnog mis. De ploeg werd uit elkaar getrokken en dat resulteerde in de openingstreffer van Joey Veerman, die aan het einde stond van een fraaie aanval.'