Nieuws

'Zaakwaarnemer Kudus meldt zich in Duitsland voor gesprekken met Dortmund'

'Zaakwaarnemer Kudus meldt zich in Duitsland voor gesprekken met Dortmund'

25-10-2022 14:41 Laatste update: 14:55

Mohammed Kudus staat in serieuze belangstelling van Borussia Dortmund, meldt de Duitse tak van Sky. Naar verluidt is de zaakwaarnemer van de Ghanese creatieveling in Duitsland geweest voor gesprekken.

Het Duitse BILD meldde eerder deze maand al dat Kudus de gewenste opvolger is voor Youssoufa Moukoko (17), die zijn tot medio 2023 lopende contract niet wil verlengen bij Duitse grootmacht. Volgens Sky zijn er vorderingen in het proces om Kudus naar Duitsland te halen, zijn zaakwaarnemer zou namelijk gesprekken gevoerd hebben met de clubleiding van Dortmund.

De Ghanees international heeft nog een contract tot medio 2025 bij de Amsterdammers. Zijn marktwaarde wordt geschat op zo'n tien miljoen euro, al zal Ajax hoogstwaarschijnlijk niet genoegen nemen met dit bedrag.

Ajax haalde Kudus twee jaar geleden naar Amsterdam. De Nederlandse grootmacht betaalde destijds negen miljoen euro aan het Deense FC Nordsjaelland. Kudus begon goed bij Ajax, maar door een blessure verloor hij zijn basisplaats. Pas sinds dit seizoen lijkt de Ghanees international die weer te hebben heroverd.