Nieuws

Schreuder lovend over Ajax-spits Brobbey: 'Zien dat hij langzaam écht beter wordt'

Schreuder lovend over Ajax-spits Brobbey: 'Zien dat hij langzaam écht beter wordt'

24-10-2022 07:29

Ajax-trainer Alfred Schreuder ziet dat Brian Brobbey op veel vlakken belangrijk is voor de Amsterdammers. De zomeraankoop scoort de laatste wedstrijden aan de lopende band, terwijl hij ook op andere manieren een meerwaarde is voor Ajax.

"Buiten de goals heeft hij geweldige diepte-loopacties en verdedigend maakt hij ook stappen", citeert De Telegraaf Schreuder. "De tweede helft was hij bijvoorbeeld heel erg bezig met het moment van druk zetten." Brobbey scoorde al achttien keer in 34 competitiewedstrijden voor Ajax. De spits had per goal maar 68 minuten nodig. Dat is een record. Toch ziet Schreuder dat Brobbey ook op andere vlakken erg belangrijk is voor Ajax. "Dat hij twee keer scoorde en voortdurend dreigend was, is voor hem lekker, maar voor het team natuurlijk ook", aldus Schreuder.

De trainer van Ajax krijgt de vraag of Brobbey zich kan gaan opmaken voor het WK in Qatar. De spits is door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. "Om dat te bepalen, hebben we een heel goede bondscoach", aldus Schreuder. "Maar Brian is een geweldig ventje en werkt keihard. We zien dat hij langzaam écht beter wordt."