Nieuws

Manchester United 'beter af zonder Ronaldo' volgens clublegende: 'Dit kan niet'

Manchester United 'beter af zonder Ronaldo' volgens clublegende: 'Dit kan niet'

22-10-2022 23:20

Manchester United-legende Gary Neville denkt dat Cristiano Ronaldo beter kan vertrekken bij de ploeg van Erik ten Hag. De Portugees werd uit de selectie gezet door de manager en maakt dit seizoen sowieso niet veel indruk bij United.

"Ze zijn beter af zonder hem", aldus Neville bij Sky Sports. "Ze scoren meer goals zonder hem en ze behalen meer punten zonder hem, dat is een feit."

Ronaldo staat dit seizoen vrijwel nooit in de basis. Met de Portugees in de basiself verloor United van Brentford en speelde het gelijk tegen Newcastle United. Zonder Ronaldo won de ploeg van Ten Hag onder meer van Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur. "Hij is aan het einde van zijn carrière beland. Manchester United is een beter team zonder hem. Daar moet hij gewend aan raken", benadrukt Neville.

Neville is van mening dat Ronaldo niet gemaakt is om op de bank te zitten. "Zijn mentaliteit is uniek, hij is mega competitief en kan niet op de bank zitten. Zeker na alles wat hij bereikt heeft in zijn carrière, maar je kan niet de kleedkamer verlaten voordat je medespelers het veld hebben verlaten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!