Nieuws

De Graaf reageert: 'Stevig nieuws voor de club, want Henk hoort bij Cambuur'

De Graaf reageert: 'Stevig nieuws voor de club, want Henk hoort bij Cambuur'

20-10-2022 17:10

Op advies van de dokter heeft Henk de Jong samen met SC Cambuur de keuze gemaakt om definitief te stoppen als hoofdtrainer van de ploeg uit Leeuwarden. Ondanks dat dit als een zware klap aankomt voor de club, komt dit besluit volgens algemeen directeur Ard de Graaf niet geheel onverwacht.

"In de zomer hebben we met elkaar afgesproken: we gaan ervoor, volle bak. We konden nog één keer beginnen en nog één keer stoppen. Helaas is het moment van stoppen nu gekomen", zegt De Graaf tegenover de clubkanalen. "Dat is stevig nieuws voor de club, want Henk hoort bij Cambuur. Henk is Cambuur. Maar gezondheid gaat boven alles."

"Henk is vol energie weer begonnen in de zomer, maar je moet topfit zijn om trainer te zijn van een Eredivisie-club. Henk was niet topfit vorig jaar", vervolgt De Graaf. "Je zag het de laatste weken steeds moeilijker worden. "Hij verzamelde alle kracht om door te gaan, maar deze week trokken we de conclusie dat het niet goed meer was voor de gezondheid van Henk en daarmee ook niet voor de club."

Cambuur moet met het vertrek van De Jong afscheid nemen van een clubicoon. "We hebben alles samen gedaan. We hebben heel veel overlegd met Henk, we hebben ook een geweldige werkrelatie met elkaar. Dan moet je dit met elkaar goed doen, aan de keukentafel, hoe vervelend het ook is."

Pascal Bosschaart en Martijn Barto zullen de taken van De Jong voorlopig overnemen. De Graaf geeft wel aan dat de club al wel op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer. "Al kan ik nog geen zinnig woord zeggen over hoe lang dat duurt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!