Nieuws

Pedersen is Feyenoord dankbaar: 'Heb zelfs een tattoo laten zetten als aandenken'

Pedersen is Feyenoord dankbaar: 'Heb zelfs een tattoo laten zetten als aandenken'

20-10-2022 16:51

Marcus Pedersen blikt in gesprek met Hand in Hand terug op zijn eerste jaar als speler van Feyenoord. De rechtervleugelverdediger maakte afgelopen seizoen minuten in de Conference League-finale tegen AS Roma en werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Noorwegen.

"Ik was er zeker van dat deze club de juiste keuze was voor mij. Als ik al uit Noorwegen zou vertrekken, dan wist ik dat Nederland een goede stap zou zijn", vertelt Pedersen. "Van meerdere kanten hoorde ik dat en voor mezelf was het dus een gemakkelijke keuze. Ik kende Feyenoord als een grote club en had er al over gehoord. Ik wist dat Feyenoord tot de top van Nederland behoort."

De Noorse vleugelverdediger maakte een stormachtige ontwikkeling door bij Feyenoord, die ook niet onopgemerkt bleef bij de bondscoach van Noorwegen. Pedersen maakte zijn opwachting in de nationale ploeg. "Ik herinner me dat moment erg goed. Ik heb zelfs een tattoo laten zetten als aandenken! In Molde dacht ik nog niet aan debuteren in het nationale team. Toen ik bij Feyenoord kwam, heb ik in korte tijd zoveel geleerd, waardoor ik me snel kon ontwikkelen. Daardoor debuteerde ik sneller dan ik dacht."